Меню

понеділок, 12 лютого 2018 р.

Зимне та Зимненський монастир

        Неподалік Володимр-Волиснського розміщується село з цікавою назвою Зимне. Основною пам'яткою цього села є : Святогорський Успенський Зимненський ставропігійний монастир. Згідно джерел, це один, з найдавніших монастирів України. Зараз, монастир перебуває у віданні УПЦ МП.

    В цей монастир, ми з Оксаною хотіли поїхати вже давно, та все ніяк не виходило вибратися на Волинь. Але літом 2017, зорі нарешті склалися, і ми опинилися в Володимирі-Волинському. Звідти до Зимного всього кілька кілометрів, то чого б не відвідати і його, вирішили ми. Вирішили, і зробили.
Один з входів в монастир
Явно не башня мирного часу

   Сам монастир оборонний. Здалека, про це нагадують потужні башні та стіни. Взагалі мені оборонні монастирі здаються трішки фентезійними замками))). Мультики і десятки фентезі-книг взяли своє.
   Як я вже писав вище, монастир зараз перебуває в УПЦ МП. Після кількох років відвідин переважно греко-католицьких храмів, мпешніки виглядають чесно кажучи не дуже. То як порівнювати лампочку та сірничку. Тим більше, нас з церкви вигнали, за фотоапарат, який я просто тримав в руках. Сказали нема благословіння. Таблички б чіпляли, чи що...
     Загалом враження від монастиря не дуже. Навіть його чудесна архітектура, не компенсовує зверхнього ставлення до тебе місцевих монахинь.











Немає коментарів:

Дописати коментар